Açık Havada İyi Bir Gece Uykusu Nasıl Alınır?

Açık Havada İyi Bir Gece Uykusu Nasıl Alınır?
Açık Havada İyi Bir Gece Uykusu Nasıl Alınır?
Bu 8 ipucuyla yıldızların altında rahat uyuyun.
Bu temel ihtiyaçlar ,birkaç lüks, gerçek bir çatı olmadan iyi uyumanıza yardımcı olacak, böylece yenilenmiş ve günün maceralarıyla başa çıkmaya hazır olarak uyanacaksınız.
Düz bir nokta seçin.
Biraz eğimli bile olsa uyumaya çalışmak eğlenceli değil, bu yüzden çadırınızı kurmadan önce düz olduğundan emin olmak için çadırınızı kurarak yerinizi test edin. “Yatağınızı” rahatsız edebilecek taşları, sopaları ve sizi rahatsız edecek  diğer şeyleri temizleyin. Ağaç köklerine ve diğer hareket etmeyen topaklara dikkat edin.
Mevsimine göre uyku tulumunuzu belirleyin.Kampa çıkmadan bölgenin metoroloji bilgisini alin.
Yaz Sezonu:+5 derece ve üstü
3 Mevsim:-5 ila + 5 derece arası
Soğuk Hava:-23 ila -5 derece arası
Extreme ( Zorlu hava koşulları ): -23 ve daha düşük 28.35. v.b
Tewsbit ettiğiniz hava koşuluma bağlı olarak yurıdakı uyku tulumlarından seçiminizi yapın.

Açık Havada İyi Bir Gece Uykusu Nasıl Alınır?


Rahat bir uyku yastığı seçin.
Rahatlık ve yerden izolasyon için uyku tulumunuzun altına mat yerleştirin. En rahat olanlar  şişirilebilir olanlardır unutmayın.Birçoğunun kendiliğinden şişen valfleri vardır, pompalamaya veya üflemeye gerek yoktur. Kamp alanlarına araba ile gidenler ölçülerine  göre bir şişme yatak da alabilir.
Bir yastık getirin veya yapın.
Arabayla kamp yapıyorsanız, tam boy bir yatak yastığı getirdiğinize pişman olmayacaksınız. Alanınız yok mu? Küçük şişme  kamp yastığıda olabilir. Veya kuru, rahat kıyafetleri bir çantaya koyarak kendinize yastık yapın.
Küçük lüks eşyaları yanınıza alın.
Uyurken başınızı sıcak tutmak için bir bere, komşularınızın horlaması veya gürültü yapması ihtimaline karşı kulak tıkacı ve sabahın erken saatlerinde güneşi engellemek için bir göz maskesi getirin.  "Çok üşüyebileceğinizi düşünüyorsanız, suyu kaynatıp bir su kesesine veya su şişesine dökebilir küçük bir ısıtıcı olarak ayaklarınızın dibine koyabilirsiniz" .
Kendinizi zorlayın.
Geceleri rahat uyuyacağınızı garanti etmenin bir yolu, gündüzleri sıkı yorulmaktır. Yorulmak için uzun bir yürüyüşe çıkın veya başka bir fiziksel aktivite yapın. Yatmadan önce birkaç zıplama veya kısa bir hareket de soğuk gecelerde sizi ve uyku tulumunuzu ısıtmanıza yardımcı olabilir. (Aşırıya kaçmayın  terli bir şekilde uyku tulumunuza  girmeyin.)
Rahatla.
Bu oldukça açıklayıcı, ancak kamp yapmaya başlamamış olanlar için açıklayalım: İçeri girmeden önce tuvalet ihtiyacınızı giderin. Gecenin köründe veya Sabaha karşı tuvalete  gitmek sizin için hiç de eğlenceli olmayacaktır.
Rahatlamak.
Son olarak ; Deneyimin tadını çıkarın ve ormanda gizlenenlerden korkmayın. Hayvanlar neredeyse her zaman insanlardan uzak durur, bu yüzden sıcak tulumunuzun içinde uzanın , gözlerinizi kapatın ve dışarıda uyumanın atalarımızın yaptığı bir şey olduğunu ve bizim de yapabileceğimizi bilin.
GÖKYÜZÜNÜN GÜZELLİĞİNİ GÖRÜP  KAYAN YILDIZLARDA DİLEK TUTUN TERTEMİZ HAVANIN KEYFİNİ ÇIKARIN.
Çamur Outdoor
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.